Roland Kahn wil verder met 45 V&D's

CoolCat-baas Roland Kahn wil verder met circa 45 warenhuizen van V&D. De curatoren van de failliete keten meldden donderdag "goede vooruitgang" in de gesprekken.

De tijd begint te dringen voor het warenhuis. Beeld anp
De tijd begint te dringen voor het warenhuis.Beeld anp

Ook is afgesproken dat binnen drie dagen "onvoorwaardelijk overeenstemming" moet bestaan over de uitgangspunten voor ten minste 35 van deze locaties. Details over het overleg met de verhuurders van de winkelpanden, en waar deze locaties zich bevinden, worden niet gegeven.

Cool Investments, het investeringsvehikel van Kahn, laat wel weten dat de financiering bijna rond is. "De financieringsaanvraag bij de bank loopt voorspoedig", staat in een verklaring. De curatoren zeggen hoopvol te zijn dat hiermee een succesvolle doorstart van een zeer groot deel van de circa zestig huidige V&D-warenhuizen dichterbij is gekomen.

De kant die Kahn met V&D op wil is in ieder geval duidelijk. Hij staat volgens de curatoren volledig achter de strategie die de directie van V&D vorig jaar al heeft uitgestippeld, voordat toenmalig eigenaar Sun Capital plots de stekker uit het bedrijf trok. Voor het geval er nog twijfel zou zijn, hebben Kahn en V&D-directeur John van der Ent de plannen woensdag opnieuw toegelicht aan een aantal verhuurders. De curatoren denken op basis van dat gesprek dat een meerderheid van de verhuurders achter de doorstart staat.

Niet gerust
De tijd begint wel te dringen. De curatoren houden de winkels sinds het faillissement op oudjaarsdag open. Maar het personeel wordt maar tot begin volgende week doorbetaald door uitkeringsinstantie UWV. Als er dan nog niets is geregeld, komen de ruim 8000 medewerkers van de warenhuizen en de inpandige La Place-restaurants op straat te staan.

De vakbonden zijn er niet gerust op. Naast Cool Investments probeert ook het Canadese winkelconcern Hudson's Bay (HBC) deals te sluiten met de vastgoedeigenaren. HBC is alleen geïnteresseerd in de winkelpanden en praat niet met de curatoren over een doorstart.

Als de Canadezen de winkels in handen zouden krijgen, gaan de zaken waarschijnlijk minstens een jaar dicht. HBC wil ze verbouwen en later een eigen winkelformule openen. Het huidige personeel van V&D heeft daar alleen niks aan.

Ronald Kahn. Beeld anp
Ronald Kahn.Beeld anp

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden