Roep om tweede huis voor gescheiden ouders

Het bestuur van het Parentshouse, waar gescheiden ouders een tijdlang kunnen wonen, wil dat er nog dit jaar een tweede huis op IJburg komt. Het initiatief is een groot succes.

Hanneloes Pen
De ouders in het Parentshouse Beeld Ivo van der Bent
De ouders in het ParentshouseBeeld Ivo van der Bent

De behoefte aan zo'n huis is volgens initiatiefnemer Rob Visser groot. Het Parentshouse, dat sinds een half jaar bestaat, wordt volgende week door burgemeester Van der Laan officieel geopend. Voor het project bestaat veel belangstelling van andere steden en van de hervormde kerken in stadsdeel Zuid.

'Het Parentshouse is een succes. De vooroordelen zijn uit de weg geholpen. Een tweede huis kan er nu sneller komen. We gaan daarover opnieuw praten met woningstichting De Key,' aldus Visser.

In IJburg zijn veel echtscheidingen. Woningen die geschikt zijn voor een gescheiden ouder, meestal de vader, is er schaars; er staan veelal grote eengezinswoningen. De Key stelde één van haar onverkoopbare woningen ter beschikking.

'Ik kwam een onverwachte tragedie tegen bij gescheiden gezinnen. Al snel hadden 21 kandidaten zich voor het huis aangemeld. Ik houd mijn hart vast wat van een deel van die groep terecht is gekomen. Er waren mensen die geen kant meer op konden, die niet alleen in scheiding liggen maar ook geen werk meer hebben. We willen nu ook die groep helpen, mensen die totaal aan de grond zitten. Jonge ouders, ook uit de Marokkaanse en Surinaamse gemeenschap, die compleet kapot gaan.'

In het Parentshouse op Haveneiland-Oost wonen nu drie gescheiden ouders (twee mannen en een vrouw) en vier kinderen. 'Het is heel dubbel: het huis is een succes, maar er zit wel veel verdriet achter.'

Lees vandaag (11-1) meer in Het Parool: 'Met z'n drieën verder na de scheiding'

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden