RIVM: 67 sterfgevallen, 75 nieuwe ziekenhuisopnames

De afgelopen 24 uur zijn in Nederland 67 meldingen geweest van sterfgevallen door Covid-19. Ook zijn 75 nieuwe coronagerelateerde ziekenhuisopnames gemeld. Voor beide cijfers betekent dat een daling ten opzichte van zondag.

Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM. Beeld ANP
Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM.Beeld ANP

De toename van het aantal meldingen van sterfgevallen is deze maand nog niet zo laag geweest. Het totale dodental komt op 3751. Zondag werden 83 sterfgevallen gemeld, zaterdag 142.

Het totaal aantal mensen dat in een ziekenhuis opgenomen is of is geweest, komt op 9779. Zondag werden 110 nieuwe opnames gemeld, zaterdag 129.

In de dagelijkse update wordt het nieuwe aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld. Die hebben zich in de afgelopen dagen voorgedaan en zijn in de afgelopen 24 uur gerapporteerd. Op maandagen zijn de voorbije weken relatief lage cijfers, omdat registratie en melding tijdens de weekeinden iets achterlopen.

Het aantal overlijdens door Covid-19 ligt hoger dan gemeld door het RIVM. Mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken in de statistieken.

Het aantal nieuwe vastgestelde besmettingen is gestegen met 750. Tot nu toe zijn er 33.405 bevestigde Covid-19-patiënten bij het RIVM gemeld. Ook dit aantal ligt in werkelijkheid hoger, omdat lang niet iedereen wordt getest.

Bekijk de cijfers van het dodental, aantal ziekenhuisopnames en aantal besmettingen in onderstaande grafiek. Linksboven kun je de opties selecteren. Bekijk hier het artikel met gedetailleerde cijfers per gemeente en leeftijdsgroep.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden