Rinnooy Kan commandeur Orde Nederlandse Leeuw

Alexander Rinnooy Kan is donderdag bij zijn afscheid als voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) benoemd tot commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) maakte bekend dat koningin Beatrix Rinnooy Kan deze hoge onderscheiding voor mensen met bijzondere verdiensten van zeer exceptionele aard voor de samenleving heeft toegekend.

Alexander Rinnooy Kan op archiefbeeld. Beeld anp
Alexander Rinnooy Kan op archiefbeeld.Beeld anp

Kamp roemde van Rinnooy Kan onder meer om zijn visie, de kracht om bruggen te slaan en resultaten te boeken in een tijd van politieke en economische instabiliteit. De voormalig SER-voorzitter leidde bijna 6 jaar het belangrijkste economische adviesorgaan van het kabinet. Voor hij bij de SER kwam, had hij onder meer de werkgeversorganisatie VNO geleid.

Verder is Rinnooy Kan een man van onderwijs, innovatie en wetenschap. Bijvoorbeeld in de functie van voorzitter van de commissie Leraren, de commissie Duurzame Financiering Landschap en van het bestuur van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Hij wordt nu hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden