Rex de P. rapper 'met kort lontje'

AMSTERDAM - De 21-jarige Rex de P., die volgende week moet voorkomen voor het doodsteken van orthopedagoog Susan in het Poortgebouw aan de Amsterdamse Weesperzijde op 15 juni, is geen doorsnee dakloze. Het is een rapper 'met een kort lontje'.

De NPS wijdde in 2007 een uitgebreide documentaire aan hem, waarin duidelijk wordt dat hij sympathiseert met de Crips, een jeugdbende, en al jong het huis uit is gegooid.

De P. had al een strafblad wegens openlijke geweldpleging in 2005. In 2007 kwam hij met justitie in aanraking voor zware mishandeling van een dakloze vrouw. Hij werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. In 2008 heeft de politie hem aangehouden wegens mishandeling. Hij zou een vrouw aan haar haren door haar huis hebben gesleurd.

De P. wordt nu verdacht van het doodsteken van de orthopedagoge en het neersteken van twee pedagogisch medewerksters van Spirit. In de vijfdelige documentaire Vrije radicalen uit november 2007 is De P. één van de vijf hoofdpersonen. Hij is met zijn vrienden te zien in de Bijlmer, rapt over zijn moeder en vertelt waarom de Crips zo belangrijk voor hem zijn. ''Het is mijn nieuwe familie. Mijn moeder heeft me op het verkeerde moment het huis uitgegooid.''

De advocaat van De P. zegt dat haar cliënt 'in een opwelling' heeft gestoken. ''Hij had geen vooraf bedacht plan om haar van het leven te beroven. Ik vraag vrijspraak. Hij heeft er spijt van en erkent dat het nooit zo ver had moeten komen.'' De zaak komt volgende week voor. (HANNELOES PEN)

Website Vrije radicalen

Herstelbericht
Bovenstaand artikel vermeldt ten onrechte dat de advocaat van Rex van P. vrijspraak vraagt voor haar cliënt in de procedure over het doodsteken van orthopedagoog Susan. Wel was vrijspraak gevraagd voor het eveneens in het artikel genoemde delict waarvoor Van P. eerder terecht stond (zware mishandeling).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden