PlusNet Open

Restaurant Visque

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Visque.

Tom Grosveld
Visrestaurant Visque Beeld Jesper Boot
Visrestaurant VisqueBeeld Jesper Boot

Menno Beijer (29) dacht altijd dat hij zakenman wilde worden. Tot hij de finale van Masterchef bereikte. Toen wist hij: ik ga geen zakenman worden, maar doen wat ik leuk vind. ­Koken. Samen met zijn broer Bastiaan Beijer (33), eigenaar van Coffee en Coconuts, opende hij visrestaurant Visque aan de Willemsparkweg.

Waarom vis? Bastiaan Beijer: "De smaak van vis is complex en varieert meer dan die van vlees. Op de Albert Cuyp staan Volendamse viskramen die hun enorme vissen uitstallen. Dat spreekt echt tot de verbeelding."

Visque heeft twee verdiepingen. ­Boven tref je een intiem restaurant, met ruimte voor een man of 30. Vanachter je tafel kijk je uit op een mooie bar en open keuken.

Beneden is het rauwer. Er is een oesterbar, de muren zijn industrieel en er worden volop cocktails gemaakt. Menno Beijer: "Ik zou met mijn vrienden beneden eten, met mijn schoonouders boven." Het menu is boven en beneden hetzelfde.

De broers willen een beweeglijke sfeer in het restaurant. Je kunt enkel een wijntje komen drinken, maar ook wat eten en daarna richting bar trekken. "Dat past goed bij deze buurt, denken wij," zegt Menno Beijer.

De gerechten zijn er in kleine en grote porties. Een kleine portie ­coquilles is €13,50. Wie meer honger heeft, neemt een sliptong in room­boter gebakken, met sla en friet (€24,50) of Tuna Wellington met witte boter, porcini en lamsoor (€17,50). Er zijn ook garnalenkroketjes (€10) en een toast met zalm (€12,50), die je aan de bar kunt bestellen.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Visque

Willemsparkweg 220
020-3343268
info@visque.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden