PlusNet Open

Restaurant The Beefsteak Club

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: The Beefsteak Club.

Achter het slagersblok voorin het restaurant hangen grote stukken vlees, waar de slager voor de keuken de beste cuts snijdt uit Argentijnse, Ierse, Amerikaanse en Nederlandse runderen Beeld Jesper Boot
Achter het slagersblok voorin het restaurant hangen grote stukken vlees, waar de slager voor de keuken de beste cuts snijdt uit Argentijnse, Ierse, Amerikaanse en Nederlandse runderenBeeld Jesper Boot

Van begin achttiende tot midden twintigste eeuw was een 'Beefsteak Club' een herenclub in Groot-Brittannië waar mannen samenkwamen om bier te drinken en biefstuk te eten.

Geïnspireerd op dit oude concept heeft Sergej Fokke (47), eigenaar van Door74 en Pigs & Punch, deze week The Beefsteak Club geopend.

Van kop tot staart
Achter het slagersblok voorin het restaurant hangen grote stukken vlees, waar de slager voor de keuken de beste cuts snijdt uit Argentijnse, Ierse, Amerikaanse en Nederlandse runderen.

"Het idee is dat we alles van de koe gebruiken: van kop tot staart. We willen graag duurzaam omgaan met vlees, niets verspillen, en we vinden het leuk om gasten een ander stuk koe te serveren dan ze al kennen," zegt Fokke.

Je kiest je favoriete cut van de kaart; van runderwang vooraf (€8) tot staartstuk als hoofdgerecht (€20), met bijgerechten, of nog meer vlees.

Rund 'adopteren'
"Ik vind de Whisky tomahawk-avond erg leuk. Dan kun je een stuk rund 'adopteren'. Je kiest een stuk, wij hangen het te rijpen in whisky met jouw naam erop en zes weken later kun je het hier met een groep vrienden opeten zoals jij het graag bereid wilt hebben," zegt chef Dean Baker (34).

Achterin is een loungegedeelte waar je cocktails kunt krijgen met ingrediënten uit de keuken, zoals gefermenteerde bleekselderij. Bier en punch komen net als bij de oude Beefsteak Clubs in een grote keramieken pul.

Bij binnenkomst krijgt de gast direct een leren schort om. Zo kun je genieten van een steak zonder je zorgen te hoeven maken over je witte overhemd.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam

Tips? open@parool.nl

The Beefsteak Club

Goudsbloemstraat 211 (op de hoek)
ma-do 17.00-01.00
vr & za 17.00-03.00 uur

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden