PlusNet Open

Restaurant The Barn Food

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: The Barn Food.

Roos Beudeker
Het interieur van The Barn Food Beeld Charlotte Odijk
Het interieur van The Barn FoodBeeld Charlotte Odijk

Op de Zuidas is The Barn Food zo op het eerste gezicht een vreemde eend in de bijt. Er staat een tractor voor de deur en op de stoep ligt een verzameling hooibalen. Binnen voelt het alsof je in een stal staat. Maar wel een met tafels, stoelen en een hypermoderne keuken.

"Je kunt hier biologisch eten van stable to table, zo noemen we dat," zegt bedrijfsleider Gregory Heijmerink (24). Het restaurant serveert alleen maar biologische producten, de meeste van Nederlandse bodem. De bedoeling is dat de producten kakelvers zijn en zo snel mogelijk kunnen worden bereid.

Aan een ouderwetse menukaart doen ze niet bij The Barn Food. De 'stalmuren' zijn voorzien van computerschermen waarop klanten hun bestelling kunnen plaatsen en direct betalen. Datzelfde kan via een smartphone-app. "We willen vooral snelheid creëren," zegt Heijmerink. "Op de Zuidas gaan mensen vaak tegelijk lunchen. Als je dan lang moet wachten op je eten, ben je niet blij."

Wat je kunt verwachten is ter plekke gemaakte yoghurt, granola en zelfs pindakaas. Er zijn belegde broodjes met onder andere geitenkaas, hummus en parmaham (vanaf €3,95) en voor de grote trek zijn er burgers (vanaf €5,30). De verpakkingen, bijvoorbeeld het koffiebekertje (vanaf €1,75) zijn trouwens recyclebaar. Die worden achter 'de stal' verwerkt tot compost.

Ken jij een nieuw tentje? Vertel het ons en stuur een mailtje naar open@parool.nl

The Barn Food
Gustav Mahlerlaan 841A

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden