PlusOpen

Restaurant Semai stelt je tong op de proef

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: restaurant Semai.

JET HESSELINK
null Beeld FOTO EVA PLEVIER
Beeld FOTO EVA PLEVIER

Al jaren droomt Amanyal Hail (44) van zijn eigen Afrikaanse restaurant. Nu heeft hij samen met compagnon Feben Kahsay (32) de deuren geopend van Semai, in Noord. "We zijn allebei van Eritrese afkomst en omdat dit land zo op Ethiopië lijkt qua cultuur, hebben we ervoor gekozen ons door beide landen te laten inspireren," zegt Kahsay. "We misten allebei een plek in Amsterdam waar het voelt zoals in Eritrea. Bij ons kun je daarom urenlang tafelen en koffiedrinken met vrienden en familie."

De koffiebonen, ook uit Eritrea, worden er gemalen in het bijzijn van de gasten. Nog een heel proces - je zit zo een uur bij elkaar. "Maar dan heb je ook wat, want deze koffie is ontzettend sterk en bevat veel cafeïne," zegt Hail.

De grote ruimte met banken, stoelen en lage tafeltjes beneden is bedoeld om te loungen. Hier willen de twee muzikale avonden organiseren waarbij de krar, een typisch Eritrees instrument, veel zal worden bespeeld. Een verdieping hoger kun je je, zittend op Afrikaanse stoelen, tegoed doen aan gerechten als Kilwa (euro12, gebakken lams- of rundvlees met kruiden) of Tumtumo (euro10, linzen met knoflook in traditioneel gekruide saus). Kruiden spelen een grote rol in de gerechten die het restaurant serveert, maar dat lijkt Nederlanders niet af te schrikken. "We zijn echt verbaasd tot hoe pittig zij gaan."

Ken jij een nieuw tentje? Vertel het ons en stuur een mailtje naar open@parool.nl

Restaurant Semai
Papaverhoek 35
www.semai.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden