Plus Net Open

Restaurant Prinz Wolf

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Prinz Wolf.

Halverwege de diepe zaak is een open keuken, van waaruit alles wordt uitgeserveerd Beeld Charlotte Odijk

De onoplettende voorbijganger zou zo voorbijlopen aan het smalle restaurant Prinz Wolf op de Prinsengracht. De fijnproever weet echter beter.

"Er zijn Oostenrijkers die als ze in Amsterdam zijn per se bij mij willen eten," zegt chef-kok en eigenaar Michael Wolf (32), van origine Oostenrijker. Wolf heeft een indrukwekkend cv; hij werkte bij sterrenrestaurants Oud Sluis en Vila Joya en opende in 2015 met René van der Leden (41) Wolf Atelier op het Westerdoksplein.

Tartaria
Het idee voor een tartaria - naar eigen zeggen de eerste van Amsterdam - kwam op in Lissabon, waar Wolf zaakjes zag die zich geheel aan tartaar wijden. "Ik wist meteen dat dit ook in Amsterdam zou werken. Het staat hier al op veel menukaarten en in Atelier Wolf is het populair."

Op de menukaart lijkt 6 het magische getal te zijn. Je kunt er terecht voor 6 tartaren - 2 vlees, 2 vis en 2 groenten - in porties van 85, 120 of 150 gram (vanaf €10,50). Ook hebben ze 6 oesters (van € 1,50 tot € 5,50), 6 barbites (kleine gerechten) en 6 cocktails, elk met één tartaaringrediënt.

Bewuster
Het eten is vers, rauw, grotendeels glutenvrij en - verrassend - deels vegetarisch. "Mensen zijn bewuster gaan eten. Dat moet je als kok respecteren."

Halverwege de diepe zaak is een open keuken, van waaruit alles wordt uitgeserveerd. Wie achterin wil zitten, moet daarlangs.

"Gasten beginnen hier te aarzelen hoe ze aan de andere kant kunnen komen. Ze kijken even de keuken in en lopen dan pas door. Zo hebben ze contact met de koks en kunnen ze zien hoe die hun eten bereiden."

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? open@parool.nl

Prinz Wolf

Prinsengracht 411
ma-za 11.30-24.00 uur
zo gesloten
020 344 6408
prinzwolf.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool.nl.