PlusNet Open
Restaurant Nomad
Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Nomad.
Max Magielsen en Joaquim Kemper (beiden 28) kennen elkaar sinds de middelbare school. In die tijd zaten ze niet alleen bij elkaar in de klas, ze werkten ook samen in een restaurant aan de Keizersgracht.
Daarna gingen ze hun eigen weg, maar bleven beiden verknocht aan de horeca. Kemper werd chef-kok, Magielsen bartender. Nu zijn ze samen een restaurant gestart: Nomad.
Reuring
Dat was geen langgekoesterde wens van het tweetal of het gevolg van een uitgedachte langetermijnstrategie. Het kwam gewoon op hun pad. Magielsen: "We zagen een vrijstaand pand aan het IJdok, waren gecharmeerd van de buurt - er is veel reuring - en besloten een restaurant te beginnen."
En geef ze eens ongelijk. De locatie aan het water is prachtig. Binnen is een groot raam dat helemaal open kan, met uitzicht over het IJ. Er staat een grote bar die ze overnamen van de vorige eigenaar, cocktailbar Zappaz.
Granola tot coquilles
De inrichting is losjes, met ronde tafels en gekleurde stoelen. En ze hebben een riant terras. "We ontvangen veel mensen van het hotel schuin tegenover ons, en van onze buren, het Openbaar Ministerie. De rest van de buurtbewoners begint ons langzaam te vinden," zegt Magielsen.
Ze serveren ontbijt, diner en lunch. Je kunt yoghurt met granola (€5,25) bestellen, een broodje zalm met knolselderijcrème (€9,25) of een broodje Surinaamse kip met zure komkommer (€8,25). Bij het diner is er een voorgerecht met coquilles (€9,75), waarvoor volgens de eigenaars al meerdere klanten zijn teruggekomen.
Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.
Tips? open@parool.nl
Nomad
IJdok 87
nomadamsterdam.com
020 776 6173
Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.