Plus Net Open

Restaurant Nacarat

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Nacarat.

Beeld Charlotte Odijk

Op de bovenste verdieping van Hudson's Bay op het Rokin opent Ron Blaauw de deuren van Nacarat. Met het restaurant, dat door de honingraatramen in het koepelvormige dak uitzicht biedt over de stad, wil Blaauw Amsterdam kennis laten maken met de keuken van het Midden-Oosten.

Chef-kok Angelo Kremmydas (28): "Die keuken kenmerkt zich door het gebruik van veel kruiden, en een groot deel van elk gerecht bestaat uit groenten."

Iets minder kruidig
Om het wat Amsterdamser te maken, krijgen de gerechten een kleine twist, zonder het recept helemaal aan te passen. "De gerechten worden iets minder kruidig. We zullen Amsterdam voorzichtig aan de smaken laten wennen."

Kremmydas runt de keuken met chef-kok Yaniv Lenga (35). Hun terrein - een open keuken met daaromheen een bar waar ook aan kan worden gegeten - ligt centraal in het restaurant. Zo kunnen gasten tijdens ontbijt, lunch en diner zien hoe de koks te werk gaan.

Kardemomyoghurt en koriander
Het diner is een vast samengesteld viergangenmenu (€65), met hapjes om te delen: brood met dips als hummus en baba ganoush, verschillende koude 'meses' zoals pompoen met kardemomyoghurt, cashewnoten en koriander en warme meses als de 'Jerusalem mix', met onder andere kippenhart, -milt en -lever. Van de lijst met desserts kan er één worden gekozen.

Voor dat vast samengestelde menu is bewust gekozen, zegt Kremmydas. "Alle smaken zijn verschillend, en alles moet worden geproefd om de ervaring van de keuken uit het Midden-Oosten compleet te maken."

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? open@parool.nl

Nacarat

Rokin 49
ma t/m zo 9.00-23.00 uur
020-7900320

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden