Plus Net Open

Restaurant Mossel Oost

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Mossel Oost.

'Nu de ­zomer eraan komt, is het tijd voor wat afwisseling,' aldus Sarah Reijnen. Beeld Jesper Boot

Ze delen een grote liefde voor kaas, Sarah Reijnen (35), Leslie Reijnen (38) en Robbert Ros (40), maar zijn daarnaast ook dol op mosselen. Het drietal, tevens eigenaar van The Walter Woodbury Bar, opende in september kaasrestaurant Fondue Oost.

Dat Amsterdammers van kaas houden, is gebleken."Elke avond zitten we vol, maar nu de ­zomer eraan komt, is het tijd voor wat afwisseling," zegt Sarah Reijnen.

Neeltje Jans
Wie de familie Reijnen kent, weet dat de keuze voor mosselen geen verrassende is. "We zijn opgegroeid in het zuiden van het land. En in groep acht ging iedereen naar Neeltje Jans, met de gelijknamige mosselkwekerij. Wat ons betreft komen daar de allerbeste mosselen vandaan."

In eerste instantie worden alleen hangcultuurmosselen geserveerd, vanaf midden/eind juli kun je bodemcultuur mosselen op je bord verwachten. "Tegen die tijd geven we ook een mosselfeest, net zoals ze dat in Zeeland doen," zegt Sarah Reijnen.

Klassiek of Thai
De mosselen worden op vier ­manieren bereid: klassiek (witte wijn, groente, knoflook en mosterdmayonaise), bier (bruin bier, knoflook, knolselderij en zeekraal), Thai (rode peper, koriander, rode ui, knoflook met groenecurrymayonaise) en Spaans (chorizo, paprikadulce, ui, ­tomaat en knoflookmayonaise). ­Vanaf 15 euro heb je een kilo mosselen inclusief wijnadvies.

Eind september wordt er ­afscheid genomen van de mosselen en komen de kaaspannetjes weer op ­tafel.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam

Tips? open@parool.nl

Mossel Oost

Javastraat 49
(020) 223 86 94
fondueoost.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden