Plus Net Open

Restaurant Maris Piper

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Maris Piper.

Maris Piper Beeld Tammy van Nerum

Na restaurant Breda, Guts & Glory en Pita is de 'vriendenfirma' Guillaume de Beer (30), Freek van Noortwijk (29) en Johanneke van Iwaarden (29) nu brasserie Maris Piper begonnen, vernoemd naar de Britse aardappelsoort. Het is hun vierde zaak in drie jaar.

Maris Piper is gevestigd in de Frans Halsstraat. "Inspiratie hebben we opgedaan in Londen bij restaurant Bob Bob Ricard. Het is een brasserie geworden zoals je die in Londen ziet," zegt De Beer.

Het is echter niet zo dat er alleen maar aardappels worden geserveerd. "De Maris Piper is heel lastig te krijgen, maar daar zijn we druk mee bezig." Bij deze Maris Piper kun je lunchen en dineren, tussendoor zijn er barhapjes. "Het eten is moderner dan bij een klassieke brasserie."

Op de kaart staat onder andere een tournedos (€22,50 voor 140 gram, €32,50 voor 200 gram) en risotto van parelgort (€17,50). "Het Engelse tintje zie je ook terug in de gerechten, zoals bij de Beef Wellington. Die moeten mensen wel 24 uur van tevoren bestellen." Voor vier plakken betaal je 110 euro en de beef is er om te delen. Ook heeft de zaak oesters en kaviaar.

Creatieve werkplek
Net als bij restaurant Breda en Guts & Glory is Erik Koijen bij Maris Piper verantwoordelijk voor het interieur. De zwarte muren combineren met de vele blauwtinten en gouden accenten, zoals de wijnkoelers, het plafond en de kaarsen.

Binnenkort kan ook aan de Chef's Table worden gegeten. De Beer: "We serveren dan zo'n achttien kleine gerechten voor twaalf mensen, een soort tapas. Het is voor ons een creatieve werkplek, om te kijken wat nou in de smaak valt."

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? open@parool.nl

Maris Piper

Frans Halsstraat 76
ma-zo 12.00-22.30 uur

020 7372479
maris-piper.com

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool.nl.