Restaurant Girassol sluit de deuren en houdt garage sale

Na 35 jaar trekken de eigenaren van restaurant Girassol de stekker eruit. Het Portugese restaurant op de Weesperzijde is zaterdag 9 februari voor het laatst open voor diner.

GirassolBeeld Eva Plevier

De recensie van Gilles van der Loo mocht dan pittig zijn, aan de klandizie ligt het volgens Carlo Teixeira niet. "2018 was ons beste jaar ooit." Maar Teixeira en zijn broer Diego, die het restaurant vier jaar geleden van vader Carlos en moeder Wilma Teixeira overnamen, vinden het tijd voor iets anders.

"We wilden een modern Portugees restaurant neerzetten. Maar de tijden zijn veranderd, de verwachtingen van mensen zijn hoog, ze hebben minder geduld en met zo'n groot terras is het lastig om alles op tijd én vers te doen. Je restaurant kan wel goed lopen, maar je moet er zelf ook blij van worden," legt Teixeira uit.

Als groots afscheid organiseert Girassol een inboedelverkoop. Alle spullen die ze in de afgelopen jaren hebben verzameld worden voor een zacht prijsje verkocht. Denk aan 'servies, meubels, woonaccessoires, keukenspullen, lampen'. Die garage sale is zondag 10 februari. Let op: je kunt alleen cash betalen.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool. Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden