PlusNet Open
Restaurant Dimitri's
Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Dimitri's.
Pas 22 jaar is hij, maar Ray Drisdale heeft al een indrukwekkend cv: hij werkte bij Ciel Bleu en het Hilton, maar neemt nu het menu van Dimitri's onder handen. De onlangs geopende zaak ligt naast het Muiderpoortstation, in het hoekpand waar eerst Bar Sue zat.
Drisdale is geen onbekende van eigenaar Toon Holscher (55). Holscher bezat eerder restaurant Pomodori in Baarn, waar Drisdale op 14-jarige leeftijd stage liep in de keuken. Om hem nu weer in dienst te hebben, maar dan als chef-kok, maakt Holscher 'apetrots'.
De naam Dimitri's klinkt misschien bekend. Tot enkele jaren geleden runde Holscher een café in de Prinsenstraat met dezelfde naam. Het was er altijd druk. "Gasten gingen op de trap zitten met een bord op schoot en een glas wijn in de hand, omdat het vol was, maar ze toch naar binnen wilden," zegt Holscher.
Privacy
Na enkele uitstapjes naar andere restaurants, onder andere in Baarn, is hij terug in de Indische Buurt. Holscher groeide op in de wijk.
De keuken van Dimitri's is mediterraans. Je eet er mezzes (kleine hapjes) met vlees, vis of vegetarisch. Voor €28,50 eet je er een volledige maaltijd van vier mezzes, die je kunt delen met je gezelschap.
Voor het diner kun je neerploffen op een van de banken, of eet je aan een tafeltje rondom een boom, die midden in de zaak staat. Geen zin in gezelligheid? "Stelletjes duiken vaak een hoek in voor wat privacy."
Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.
Tips? open@parool.nl
Dimitri's
Insulindeweg 1
020 3044654
dimitris.amsterdam