PlusNet Open

Restaurant De Tulp

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: De Tulp.

Julia Cornelissen
De Tulp Beeld Dingena Mol
De TulpBeeld Dingena Mol

Met een Zuid-Amerikaans en Balinees geïnspireerd interieur met fontein én schommel, een oer-Hollandse naam en een menukaart waarop zowel mosselen als falafel prijken, is de sfeer van de Tulp moeilijk in een paar woorden te omschrijven. Mede-eigenaar Sven Sallaerts (28) doet een poging.

"De Tulp is simpel en toegankelijk. Dat is wat De Pijp nodig heeft. Het Gerard Douplein is verzadigd, hier op het Marie Heinekenplein is ruimte voor een plek waar mensen elkaar in informele sfeer kunnen ontmoeten."

Bij de Tulp kun je lunchen, borrelen en dan weer eten. Van tien uur 's avonds tot een uur of twee 's nachts zijn er snacks zoals kippenvleugeltjes (€7) te bestellen. Het dinermenu ­bestaat uit planken (€15-€25) om te delen. Op een zeker moment in de avond gaan de tafels aan de kant en probeert een dj ervoor te zorgen dat gasten gaan dansen.

Buurtborrel
Het kiezen van een geschikte naam had voor Sallaerts en zijn vier mede-eigenaren nogal wat voeten in de aarde. "Uiteindelijk vonden we de Tulp mooi simpel. Marie Heineken schilderde veel bloemstillevens."

"Amsterdam ligt onder de loep als pretpark," zegt Sallaers. "Dus we hebben de buurt nodig." De eigenaren hielden voor de officiële opening van 6 juli eerst een buurtborrel. De borrel wierp zijn vruchten af: een buurvrouw heeft aangeboden de grote hoeveelheid planten op het terras eens in de twee dagen water te geven. "Ik hoop dat we de volkstuin van De Pijp worden."

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? open@parool.nl

De Tulp

Marie Heinekenplein 33
020 6704661
detulp.amsterdam

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden