Plus Net Open

Restaurant De Pizzabakkers

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: De Pizzabakkers.

Beeld Jesper Boot

In Nederland wordt prosecco vaak geassocieerd met luxe, maar in Italië is het volgens Arnaud Scholten (24) en Jéron van der Pool (25) een niet-pretentieus drankje.

Pizza's ­gecombineerd met deze bubbelende wijn is het concept van De Pizzabakkers - een ­restaurantketen met dertien vestigingen, verspreid door heel Nederland.

Scholten begon ongeveer zesenhalf jaar ­geleden met een bijbaan bij de keten en had het naar zijn zin. Na twee jaar vertelde hij zijn vriend - inmiddels compagnon - over het bedrijf en zo zijn ze de horeca ingerold. ­

Beiden zijn om de hoek van hun nieuwe zaak opgegroeid, dus dit is een thuiswedstrijd voor hen.

Bolletje pizzadeeg
Op de menukaart staan pizzaklassiekers als de caprese, met mozzarella, cherrytomaatjes en huisgemaakte pesto (€11,75).

Niet zo'n fan van tomaat? Er zijn genoeg alternatieven, ­zoals de pizza tartufo met mozzarella, ei, ­gekookte ham en truffelroomsaus (€12,50).

Om de smaakpapillen wakker te maken, ­begin je met een glaasje Follador ­prosecco (€3,50). Ter afsluiting kun je nagenieten met een huisgemaakte limoncello, ­geserveerd in een bevroren glas (€4).

De vestiging aan de Willemsparkweg wil zich graag richten op gezinnen met kinderen. Om ervoor te zorgen dat ouders rustig kunnen tafelen, krijgen alle kleintjes een ­bolletje pizzadeeg om te boetseren.

Het deeg wordt daarna afgebakken in de oven, maar let wel: het is niet om op te eten.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

De Pizzabakkers

Willemsparkweg 178
020 2355556
depizzabakkers.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden