Restaurant De Kas haalt chefs van Rijks binnen

Restaurant De Kas in Oost krijgt twee nieuwe chef-koks: Jos Timmer en Wim de Beer van restaurant Rijks van het Rijksmuseum.

Restaurant De Kas.Beeld Mats van Soolingen

Afgelopen oktober beoordeelde culinair verslaggever Hiske Versprille De Kas nog met een 5: 'Wat jammer dat De Kas - een revolutionair restaurant met prachtige producten - een nonchalante, luie tourist trap lijkt te zijn geworden.'

Volgens eigenaar Gert Jan Hageman is het echter niet zo dat huidige chefs Bas Wiegel en Jarno van den Broek gedwongen de keuken moesten verlaten omdat De Kas in een dip zou zitten.

"Dat zij nu vertrekken is puur toeval. Ze werken beiden al acht, negen jaar bij ons, en vonden het tijd voor een nieuwe uitdaging." Wiegel is van plan een eigen restaurant te starten, Van den Broek gaat naar Azië om te reizen en te werken.

Zeker is dat Hageman talent binnenhaalt met zijn nieuwe chef-koks, die sinds de opening in 2014 bij Rijks werken. Zij waren medeverantwoordelijk voor de Michelinster die het restaurant eind vorig jaar kreeg. Eigenaar Hageman zegt dat de mannen geen radicaal andere koers willen varen: "Ze willen vooral alle prachtige groenten van mijn tuin opmaken." 15 maart gaan de mannen in dienst.

De Kas opende in 2001, in een voormalig kassencomplex van de Stadskwekerij. Veel ingrediënten van de gerechten worden in de achterliggende kassen gekweekt.

Jos Timmer en Wim de Beer.Beeld De Kas
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden