Rentebesluit stuwt koersen ook woensdag

NEW YORK - De effectenbeurzen in New York hebben ook woensdag de opgaande lijn vastgehouden. De goede stemming op de beurzen was te danken aan het rentebesluit dat de Fed, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, een dag eerder had genomen. De Fed handhaafde de lage rentestand en voegde eraan toe dat de rente gedurende langere tijd laag zal blijven. Signalen dat de inflatie beperkt zal blijven, hadden ook een gunstige invloed. Vooral aan grondstoffen gerelateerde fondsen deden het goed.

De Dow-Jonesindex van dertig belangrijke fondsen sloot woensdag op 10.733,67 punten. Dat is een winst van 0,5 procent. De breder samengestelde S&P 500-index steeg tot 1166,21 punten, een winst van 0,6 procent. De technologiebeurs Nasdaq sloot de handelsdag af op 2389,09 punten, een plus van 0,5 procent. Alle drie de graadmeters bereikten de hoogste stand in maanden.

De producentenprijzen in de VS daalden in februari onverwacht sterk, wat duidt op een lage inflatie. Ook dat stemde de belegger gunstig, want dat zet de belofte van de Fed om de rente voorlopig laag te houden kracht bij. ''Er lijkt geen enkele vrees voor inflatie te zijn'', merkte een belegger op. ''Niets staat een rally in de weg'', was het oordeel van een collega.

Stijgers

Oliemaatschappij Exxon Mobil behoorde op de Dow tot de grootste stijgers. Het aandeel ging 1,5 procent omhoog. Chevron noteerde 1,3 procent hoger.

De euro was bij sluiting van de beurzen in New York 1,3733 dollar waard. Bij sluiting van de beurzen in Europa was dat 1,3750 dollar. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden