Rem op festivals Westerpark

In het Amsterdamse Westerpark komen minder evenementen en festivals, waardoor het park minder vaak is afgesloten voor 'normaal recreatief gebruik' door omwonenden.

Buiten Westen. Beeld Pieter Dammen
Buiten Westen.Beeld Pieter Dammen

'Het park is een enorm succes. Het aantal festivals en concerten is aan het doorslaan,' zegt Dirk de Jager, bestuurder van stadsdeel West. De evenementen worden ook steeds groter, waardoor het park in sommige gevallen, inclusief op- en afbouw, soms twee weken deels is afgesloten.

Het stadsdeel handhaaft het beleid van maximaal zes grote evenementen per zomer. Probleem is dat kleinere evenementen, zoals eetfestijn Rollende Keukens, zo succesvol zijn dat ze een groot evenement worden. De Jager wil niet zeggen of hij vooral festivals met geluidsoverlast wil weren.

Hij benadrukt dat het stadsdeel 'binnen het beleid en de geluidsnormen' blijft. Na festival Pitch, begin deze maand, kwam er één klacht binnen over geluidsoverlast. Dit weekeinde, toen in het park twee festivals waren - Buiten Westen en Milkshake - noteerde De Jager twintig klachten. 'De wind stond ook verkeerd.'

Vorig jaar zei De Jager (GroenLinks) meer geld aan het park te willen verdienen, waarmee het onderhoud kan worden bekostigd. Dat punt is bijna bereikt. 'Maar het is niet zo dat we daarom zeggen: gooi het park maar vol.'

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden