Rector magnificus Dymph van den Boom waarnemend voorzitter UvA

Rector magnificus Dymph van den Boom is waarnemend voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam geworden, nadat Louise Gunning zondag als bestuurder was opgestapt. 

Rector magnificus Universiteit van Amsterdam Dymph van den Boom. Beeld anp
Rector magnificus Universiteit van Amsterdam Dymph van den Boom.Beeld anp

De collegeleden hebben hun vertrouwen in Van den Boom uitgesproken, meldden de Raden van Toezicht van de UvA en Hogeschool van Amsterdam.

Edgar du Perron, decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, krijgt een tijdelijke rol als vicerector belast met de hervormingsagenda. Die agenda zal worden uitgewerkt in samenwerking met de academische gemeenschap, aldus de Raden van Toezicht. De basis voor de agenda is het tienpuntenplan dat moet leiden tot meer democratie en transparantie binnen de universiteit.

Het opstappen van Louise Gunning is door verschillende partijen 'verstandig en onvermijdelijk' genoemd. Studenten en docenten hopen dat er nu meer inspraak komt en ook Tweede Kamerleden reageerden met instemming op Gunnings vertrek.

Veel studenten en docenten riepen al tijden om het ontslag van Louise Gunning als voorzitter van het College van Bestuur van de UvA.

De Raden van Toezicht hebben hun vertrouwen uitgesproken in de drie zittende leden van het College van Bestuur. Voor het aanstellen van een opvolger van Gunning gaat de UvA in overleg met de medezeggenschapsraden, decanen en domeinvoorzitters.

Louise Gunning bood zaterdagavond haar ontslag aan als voorzitter van het College van Bestuur. Beeld anp
Louise Gunning bood zaterdagavond haar ontslag aan als voorzitter van het College van Bestuur.Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden