Recreatiegebieden rond Amsterdam steeds populairder als feestterrein

Het aantal grote evenementen in de recreatiegebieden rond Amsterdam neemt dit jaar verder toe. Recreatie Noord-Holland, verantwoordelijk voor onder meer Spaarnwoude, Gaasperplas en Het Twiske, heeft voor het komend jaar toestemming gegeven voor vier nieuwe festivals.

Gaasperpleasure in 2009. Beeld Amaury Miller, www.amaurymiller.nl
Gaasperpleasure in 2009.Beeld Amaury Miller, www.amaurymiller.nl

Zo verhuist het muziekfestival Lentekabinet met zijn vijfduizend bezoekers in juni van het Amsterdamse Noorderpark naar Het Twiske. Een maand later is daar ook de zevende editie van Welcome to the future, met naar verwachting vijftienduizend bezoekers. Mogelijk zal dat evenement twee dagen duren. Ook Mysteryland in Spaarnwoude overweegt het festival uit te breiden van één naar twee dagen.

Bij de Gaasperplas mag het festival Gaasperpleasure dit jaar doorgroeien van drieduizend naar vijfduizend bezoekers. Met de organisatoren is een overeenkomst aangegaan voor de komende vijf jaar. Het festival Open Air, ook bij de Gaasperplas, zal net als vorig jaar twee dagen duren. In die twee dagen zal het evenement ongeveer dertigduizend bezoekers trekken, is de verwachting.

Spaarnwoude
Verreweg het grootste evenement blijft Mysteryland in Spaarnwoude, met zestigduizend bezoekers. In hetzelfde recreatiegebied worden ook Dance Valley en Dutch Valley gehouden, beide met ongeveer twintigduizend verkochte kaarten. Aan de Ouderkerkerplas zijn de ANWB Kampeerdagen een vaste topper met twintigduizend gasten.

De trek van de stad naar buiten is al enige jaren aan de gang, maar zet door, aldus Marian Byvanck van Recreatie Noord-Holland. 'Het maakt eigenlijk niet uit wat je organiseert. De mensen gaan graag naar buiten, de natuur in. Dat merken we aan het aantal aanvragen voor nieuwe evenementen. Dat blijft groeien.'

Lees vandaag meer in Het Parool.

null Beeld Chantal van Wessel
Beeld Chantal van Wessel
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden