Recept: Vispie met prei en aardappel

Hoofdgerecht, 4 personen

Voor de pie kan in principe ook diepvriesvis worden gebruikt zoals tilapia, pangasius enz. Laat de vis ontdooien in de koelkast en dep droog voor deze in stukken wordt gesneden. De vis hoeft niet eerst gegaard te worden.

Ingrediënten
Ca. 1 kg prei
600 g aardappels
zout
500 g witte visfilets
scheutje olijfolie
100 g kerstomaatjes
125 g verse roomkaas met kruiden
1 dl melk
25 g boter
peper
50 g geraspte jong belegen kaas
2 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze
Maak de prei schoon en snij ze in dunne ringen. Schil de aardappels en kook ze gaar. Snijd de vis in stukken. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan of wok en fruit hierin al omscheppend de preiringen. Laat ze zacht en beetgaar fruiten.

Halveer de kerstomaatjes.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in met boter of olie. Meng de prei met de verse roomkaas en schep hier de stukjes vis en de halve kerstomaatjes door.

Schep in de ovenschaal. Stoom de aardappelen kort droog en knijp ze dan fijn door een pureeknijper. Roer tot een gladde puree met de melk en boter. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de puree over de preimassa en strijk glad. Bestrooi met kaas en paneermeel en leg hier en daar een flintertje boter.

Schuif de schaal in de oven en laat in ca. 25-30 minuten gaar worden en de bovenkant mooi goudbruin kleuren. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden