Recept: Viskoekjes met dille en peterselie

Hoofdgerecht, 4 personen

Gebruik voor deze viskoekjes vis van het seizoen. Eventueel kan ook diepvriesvis worden gebruikt maar misschien is dan een lepel maïzena of aardappelmeel méér nodig omdat diepvriesvis het mengsel iets 'slapper' maakt.

Ingrediënten

650 g witte visfilets
2-3 lente-uitjes
2 eieren
1 dl koude slagroom
zout, peper
3 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels gehakte dille
ca. 1,5 eetlepel citroensap
2 volle eetlepels maïzena of aardappelmeel

Bereidingswijze
Snijd of hak de vis klein. Doe de stukjes in een kom. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in smalle ringetjes. Voeg deze met de eieren aan de kom toe.

Voeg de koude slagroom, zout, peper en gehakte kruiden en citroensap toe en meng dooreen. Bestrooi met maïzena of aardappelmeel en meng opnieuw.

Draai hiervan 12 balletjes en druk die enigszins plat. Leg de viskoekjes in de koelkast om stevig te worden. Verhit voor het bakken wat boter in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes in ca. 10 minuten gaar en goudbruin aan de buitenkant.

Lekker met gebakken aardappels. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden