Recept: Vegetarische spaghetti

Hoofdgerecht, 4 personen

In deze vegetarische spaghetti geven de linzen 'beet' in de saus. Voeg eventueel knoflook naar smaak toe en bestrooi de pasta indien gewenst, met geraspte kaas. In dit recept zijn gare linzen gebruikt, maar er kunnen ook ongekookte linzen worden gebruikt. Voeg ze dan samen met de tomatenblokjes toe en verleng de kooktijd met een minuut of 10. Voeg ook wat extra vocht toe.

Ingrediënten
1 ui
2 worteltjes
1 rode paprika
1 stengel bleekselderij
2-3 theelepels Italiaanse keukenkruiden
olijfolie
2 blikken tomatenblokjes op sap
200 g gare linzen
400 g spaghetti
evt. geraspte (parmezaanse) kaas

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui. Snijd de worteltjes in dunne plakjes. Snijd de paprika doormidden en verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de bleekselderij in smalle reepjes.

Verhit wat olijfolie in de pan en fruit hierin de kleingesneden groente een minuut of 5. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de Italiaanse keukenkruiden. Voeg de blokjes tomaat uit blik met vocht toe en breng aan de kook.

Laat een klein kwartiertje zachtjes pruttelen. Roer zo nu en dan in de pan.

Kook de spaghetti beetgaar (al dente) in water met zout. Voeg de linzen aan de saus toe en laat ze door en door warm worden. Geef de saus bij de pasta en bestrooi eventueel met geraspte kaas. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden