Recept: Vegetarische lasagne

Hoofdgerecht, 4 personen

Bestrooi de plakken aubergine na het snijden met zout en leg ze in een vergiet. Laat ze een half uurtje zo liggen zodat zoveel mogelijk vocht uit de groente trekt. Dep ze hierna af met keukenpapier en bak ze dan pas in olie aan beide zijden goudbruin en gaar. Snijd de lasagnevellen eventueel eerst op maat voor u begint te 'stapelen'.

Ingrediënten

1 aubergine
2 bakjes champignons
1 ui
2 tenen knoflook
2 bollen mozzarella
olijfolie
2 eetlepels pijnboompitten
1 pak lasagnevellen (koelvak)
1 blik tomatenblokjes op sap
1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
45 g boter
45 g bloem
5 dl melk
zout, peper
50 g gerapte belegen Goudse

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in lange plakken, bestrooi ze met zout en laat ze uitlekken. Bak ze goudbruin aan beide kanten.

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper ui en knoflook. Snijd de mozzarella in plakken. Rooster de pijnboompitten.

Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin champignons, ui en knoflook. Voeg de inhoud van het blik tomatenblokjes toe en breng op smaak met keukenkruiden, zout en peper. Laat zachtjes inkoken.

Vet een lasagneschaal in met olie. Maak een bechamelsaus van boter, bloem en melk en kruid met zout en peper.

Stel nu de lasagne samen: Schep wat van de béchamel in de ovenschaal leg hierop lasagne, aubergine, tomaten-champignonmengsel, mozzarella, pijnboompitten, béchamelsaus, dan weer een plak lasagne enz. tot alle ingrediënten gebruikt zijn.

De laatste laag van lasagne wordt afgedekt met béchamelsaus. Strooi hier de geraspte kaas over en bak de lasagne ca. 35 minuten in de hete oven. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden