Recept: Varkenshaas met rozemarijn en Parma ham

Hoofdgerecht, 2 personen

In plaats van Parmaham kan voor dit gerecht ook Serranoham worden gebruikt. De smaak verschilt wel enigszins, maar niet opvallend. Lekker hierbij is roergebakken spinazie, met knoflook, waar wat geweekte rozijnen en goudkleurig geroosterde pijnboompitten door gemengd zijn. Het is belangrijk om het 'puntje' van de varkenshaas terug te vouwen omdat het vlees dan gelijkmatig gaar wordt. Anders wordt het uiterste deel van de varkenshaas 'droger' dan de rest.

Ingrediënten
2 mooie varkenshazen
1 klein teentje knoflook
takje rozemarijn
2 plakjes Parmaham
boter om te bakken
Verwarm de oven voor op ca. 150 °C.

Bereidingswijze
Leg het vlees vlak op een bord. Pel de teen knoflook en pers deze uit. Neem de naaldjes van de tak rozemarijn en hak fijn.

Leg de plakjes Parmaham uitgespreid op een plank. Wrijf het vlees in met de knoflook en de gehakte rozemarijn. Klap het onderste deel van de varkenshaas enigszins terug en leg het vlees op de plakjes gedroogde ham.

Wikkel de Parmaham om de varkenshazen.

Verhit boter in een koekenpan en bak het vlees rondom aan. Neem het uit de pan en leg het vlees in een ovenschaal.

Schuif deze in de warme oven en laat het vlees verder garen in de oven (afhankelijk van de grootte ca. 15 minuten).

Neem het vlees uit de oven en laat even rusten. Snijd voor het serveren in dikke plakken.(JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden