Recept: Turkse pide met spinazie en feta

4 stuks

Maak het basisdeeg van deze Turkse dichtgeklapte 'pizza'als volgt: Doe een zakje instantgist in een kopje met een halve theelepel suiker en 1,5 dl warm water. Laat staan tot zich belletjes vormen. Zeef 250 g bloem in een kom. Voeg hier wat zout (langs de rand) aan toe en vervolgens de gistoplossing en 2 eetlepels olie. Meng dooreen met een vork en kneed tot een soepel deeg (ca. 8 minuten).

Ingrediënten
Basisdeeg (zie hierboven)
2 tenen knoflook
1 zak spinazie (gewassen ca. 600 g)
3-4 lente-uitjes
olie
150 g kwark
150 g fetakaas
50 g pijnboompitten
50 g droog broodkruim (paneermeel)

Bereidingswijze
Pel en snipper de knoflook, was en droog de spinazie. Snijd de lente-uitjes in ringen. Verhit wat olie in een grote wok en roerbak hierin de spinazie en knoflook tot de blaadjes slinken. Neem de pan van het vuur en laat het vocht uitlekken. Doe de spinazie in een kom en meng met de ringetjes lente-ui, de kwark, de verbrokkelde feta, pijnboompitjes en droog broodkruim. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol deze uit tot ovale lappen van ca. 25 cm lengte en ca. 12,5 cm breed. Schep de vulling in het midden en vouw de zijkanten omhoog zodat een soort 'schoentjes' ontstaan. Druk de uiteinden dicht en knijp om en om in de bovenkant van het deeg tot een soort 'zigzagrand'. Bestrijk de buitenkant licht met olie en bak ze in een voorverwarmde oven van 200 °C in ca. 20-25 minuten gaar en krokant. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden