Recept: Tonijn met couscous en limoenaïoli

Hoofdgerecht, 4 personen
De couscous kan `s ochtends al gemaakt worden. De smaken trekken dan in en de couscous wordt er alleen maar lekkerder van. Ideaal op een warme dag. Overigens, echte 'look' liefhebbers kunnen meer knoflook toevoegen...

Ingrediënten
300 g couscous
1/2 komkommer
2 tomaten
3 lente-uitjes
2 el gehakte verse munt
2 el gehakte verse koriander
3 el gehakte verse bladpeterselie
1 limoen
3 el olijfolie
4 tonijnsteaks
zout, peper
3 flinke eetlepels mayonaise
1 eetlepel yoghurt
1 grote teen knoflook

Bereidingswijze
Bereid de couscous zoals op het pak aangegeven. Laat de korrels uitdampen. Verwijder de zaadjes bij de komkommer en snijd de komkommer in piepkleine blokjes. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en meng de couscous in de kom met de blokjes komkommer, tomaat, lente-ui en groene kruiden.

Pers de limoen uit en meng de helft van het sap met de olie. Roer door de couscous. Kruid de tonijn met zout en peper en bak ze in olie of boter rosé of grill de filets. Roer in een klein kommetje mayonaise en yoghurt door elkaar met het resterende citroensap.

Breng op smaak met zout en peper. Pel de knoflook en hak fijn. Meng door het sausje. Serveer de tonijn bij de couscous en druppel hier de citroenaïoli over. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden