Recept: Tomaten gevuld met mozzarella en basilicum

Foto SteffanyF

Voorgerecht, 4 personen

Een simpele, maar net iets andere manier van serveren van de traditionele Salade Caprese oftewel Insalata Caprese zoals de Italianen hem zelf noemen. De salade uit Capri verwijst naar de kleuren van de Italiaanse vlag. Kies voor smaakvolle en geurige tomaten. Vervang de grote bol mozzarella eventueel voor minimozzarellabolletjes. Voor een beetje meer 'bite' is een in smalle ringetjes gesneden lente-uitje toegevoegd!

Ingrediënten
4 vleestomaten
1 mozzarellabol
enkele takjes basilicum
1 lente-uitje
zeezout, versgemalen peper
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels balsamico azijn

Bereiding
Kruis de tomaten aan de onderzijde in en dompel ze kort onder in kokend heet water. Neem ze met een schuimspaan uit het hete water en dompel ze vervolgens onder in koud water. Verwijder het velletje. Snijd een kapje aan de bovenkant van de omtvelde tomaten en hol ze met een klein lepeltje uit. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Neem de blaadjes van de takjes kruiden en scheur de basilicum in stukjes. Snijd het lente-uitje in zo fijn mogelijke ringetjes. Kruid olijfolie met zeezout en vergemalen peper en meng met balsamicoazijn. Schep de mozzarellaballetjes hierdoor en tenslotte de gescheurde kruiden. Vul de tomaten hiermee en zet de kapjes weer op de tomaten. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Bron foto SteffanyF

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden