Recept: Tomaten gevuld met mozzarella en basilicum
Voorgerecht, 4 personen
Een simpele, maar net iets andere manier van serveren van de traditionele Salade Caprese oftewel Insalata Caprese zoals de Italianen hem zelf noemen. De salade uit Capri verwijst naar de kleuren van de Italiaanse vlag. Kies voor smaakvolle en geurige tomaten. Vervang de grote bol mozzarella eventueel voor minimozzarellabolletjes. Voor een beetje meer 'bite' is een in smalle ringetjes gesneden lente-uitje toegevoegd!
Ingrediënten
4 vleestomaten
1 mozzarellabol
enkele takjes basilicum
1 lente-uitje
zeezout, versgemalen peper
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels balsamico azijn
Bereiding
Kruis de tomaten aan de onderzijde in en dompel ze kort onder in kokend heet water. Neem ze met een schuimspaan uit het hete water en dompel ze vervolgens onder in koud water. Verwijder het velletje. Snijd een kapje aan de bovenkant van de omtvelde tomaten en hol ze met een klein lepeltje uit. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Neem de blaadjes van de takjes kruiden en scheur de basilicum in stukjes. Snijd het lente-uitje in zo fijn mogelijke ringetjes. Kruid olijfolie met zeezout en vergemalen peper en meng met balsamicoazijn. Schep de mozzarellaballetjes hierdoor en tenslotte de gescheurde kruiden. Vul de tomaten hiermee en zet de kapjes weer op de tomaten. (JANNY VAN DER HEIJDEN)
Bron foto SteffanyF