Recept: Tjaptjoi met garnalen

Hoofdgerecht, 4 personen

De garnalen winnen aan smaak wanneer ze iets langer marineren, maar een uurtje volstaat in principe ook. Zet de garnalen wanneer ze langer marineren afgedekt in de koelkast.

Ingrediënten
Ca. 500 g grote rauwe gepelde garnalen
1 grote teen knoflook
stukje gemberwortel
1 theelepel honing
4 eetlepels oestersaus
2 theelepels citroensap
200 g peultjes
1 paksoi
1 prei
1 paprika
scheut sherry
maïzena

Bereidingswijze
Maak voor de garnalen een marinade van fijngehakte knoflook, gemberwortel, honing en oestersaus. Leg de garnalen hierin en zet weg. Snijd de groente in repen. Verhit een scheut olie in een wok. Laat de garnalen uitlekken en roerbak ze 2-3 minuten. Neem ze uit de pan en houd apart. Voeg wat extra olie aan de pan toe en roerbak eerst de stukken ui en aansluitend de repen paprika 2 minuten. Voeg dan de peulen toe, het witte deel van de paksoi en als laatste het groen. Roerbak beetgaar. Voeg de garnalen aan de pan toe en de resterende marinade. Los maïzena op in een flinke scheut sherry en schenk dit bij de inhoud van de wok. Bind hiermee het stoofvocht.

Lekker met rijst. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden