Recept: Tartaar met saus van Fourme d'Ambert

Hoofdgerecht, 2 personen

Fourme d'Ambert is een Franse blauwschimmelkaas in de vorm van een cilinder met een doorsnede van ca. 13 cm en een hoogte van bijna 20 cm. De kaas wordt gemaakt van koemelk en o.a. de roquefortschimmel. De kaasjes rijpen na de bereiding en het uitlekken in de vorm nog ongeveer een maand na bij zo'n 10 °C. De kaas is bij de kaaswinkel of in het schap van de supermarkt in plakken te koop.

Ingrediënten
200 g tartaar
zout, peper
boter om te bakken
ca. 50 g Fourme d' Ambert

Bereidingswijze
Vorm van de tartaar 2 flinke afgeplatte ballen. Druk ze stevig aan en kruid met zout en peper.

Verhit boter in een koekenpan met dikke bodem en bak hierin de beide tartaartjes mooi bruin aan de buitenkant maar nog wel lekker roze aan de binnenkant.

Neem ze uit de pan en houd ze warm onder een vel folie. Verdeel de blauwaderkaas in stukken.

Blus de bodem van de pan met een flinke scheut water (witte wijn mag natuurlijk ook) en roer alle aanbaksels los. Verbrokkel de kaas boven de pan en roer met een houten lepel tot de kaas gesmolten is en er een mooi gladde saus is verkregen.

Lepel deze over de tartaartjes.

Lekker met gebakken aardappels en groente, maar ook lekker met warm stokbrood en een grote salade. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden