Recept: Supersnel zoetzuur varkensvlees

Hoofdgerecht, 4 personen

Lekker met rijst of met noedels met roergebakken groente. Het recept kan ook met de wat vettere speklappen worden gemaakt. Bak deze wel eerst gaar en krokant en snijd ze dan in repen en meng ze met de saus.

Ingrediënten

Ca.600 g hamlappen
zonnebloemolie om te bakken
2 lente-uitjes
stukje gemberwortel
1 flinke teen knoflook
4-5 eetlepels water
1 1/2 eetlepel sojasaus
3 eetlepels suiker
4 eetlepels witte wijnazijn
3 eetlepels tomatenketchup

Bereidingswijze
Kruid de hamlappen met zout en peper. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin het vlees rondom snel bruin en gaar.

Snijd intussen de lente-uitjes in ringetjes, schil de gember, snijd het stukje eerst in plakjes en dan in dunne reepjes. Pel en snipper de knoflook.

Neem het vlees uit de pan. Schenk het eventueel te veel aan vet uit de pan en fruit in de resterende olie de lente-uitjes en gember.

Voeg na 2 minuten de knoflook toe, roer om en voeg dan water, soja, suiker en azijn toe. Breng aan de kook en meng er de ketchup door.

Laat kort inkoken. Leg het vlees terug in de pan en warm kort door in de zoetzure saus.

Ook lekker met plakken gebakken of gegrilde ananas. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden