Recept: Spaghetti met gehakt en paddenstoelen

Hoofdgerecht, 4 personen

Het lekkerst smaakt dit gerecht met lamsgehakt, maar runder-, kalfs- of half om half gehakt kan ook. Giet in het laatste geval eventueel teveel aan vet uit de pan na het rul bakken van het vlees en kruid daarna pas met chilipoeder etc.

Ingrediënten
1 ui
olijfolie
400 g lamsgehakt
chilipoeder
zout
1,5 dl rode wijn
1 blik (400 g) tomatenblokjes
400 g gemengde paddenstoelen
400 g spaghetti
klein bosje peterselie
Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui. Verhit een klein scheutje olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de uisnippers 2-3 minuten.

Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kruid met chilipoeder en zout en schenk dan de rode wijn en de blokjes tomaat toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat alles minstens een half uur tot drie kwartier zachtjes pruttelen.

Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Voeg de paddenstoelen aan de saus toe en laat alles nog ca. 10 minuten zacht koken.

Kook de spaghetti beetgaar. Hak de peterselie fijn. Maak de saus af met de gehakte peterselie en geef bij de uitgelekte spaghetti. Bestrooi naar smaak met de geraspte kaas. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden