Recept: Siciliaanse kippenbouten

Hoofdgerecht 4 personen

De kippenbouten worden eerst aangebraden en dan pas gaar gestoofd. De combinatie van saffraan, olijven en munt geeft het Zuid-Italiaanse gerecht een exotische tintje. Wie de smaak van munt te dominant vindt in deze combinatie kan ook gehakte peterselie toevoegen. De kippenbouillon kan deels vervangen worden door witte wijn.

Ingrediënten
4 flinke kippenbouten
zout, peper
bloem
olijfolie
2 uien
2-3 kleine worteltjes
1 envelopje saffraandraadjes
4 dl kippenbouillon
4-5 eetlepels zwarte olijven
enkele takjes munt

Bereidingswijze
Kruid de kippenbouten met zout en peper en bestuif ze rondom met bloem. Verhit een ruime koekenpan en voeg olijfolie toe. Bak hierin de bouten rondom goudkleurig.

Pel en snipper intussen de uien, schrap de worteltjes en snijd ze in dunne plakjes. Neem de stukken kip uit de pan en fruit de uisnippers in het bakvet aan (5-6 minuten), voeg dan de plakjes wortel toe, fruit ze enkele minuten mee en schenk de bouillon in de pan.

Voeg de saffraan en olijven toe. Breng aan de kook en leg de stukken kip terug in de pan. Stoof de stukken kip eerst ca. 45 minuten met gesloten deksel en dan nog een minuut of 10 zonder deksel. Hak de munt en strooi over de kip. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden