Recept: Selderijsoep

Voorgerecht, 4-6 personen

Een geurige soep van bleekselderij, die het best combineert met kippenbouillon, maar ook gemaakt kan worden met een groente of kruidenbouillon voor een vegetarische variant.

De soep kan overigens makkelijk 1-2 dagen in de koelkast bewaard worden.

Ingrediënten
1 struik bleekselderij
2 sjalotjes
2-3 aardappels
boter
peper, zout
1 liter kippenbouillon
nootmuskaat
1 dl slagroom
enkele takjes peterselie

Bereidingswijze
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in reepjes. Pel en snipper de sjalotjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Smelt een flinke klont boter in de pan en fruit hierin reepjes selderij, sjalotsnippers en blokjes aardappel aan. Draai 't vuur laag en kruid met zout en peper. Laat een minuut of 10 zachtjes fruiten. Schenk dan de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep een klein half uurtje koken tot de selderij helemaal gaar is. Pureer de soep met een staafmixer, in een blender of keukenmachine (in porties) Verwarm de soep met de helft van de slagroom. Hak de peterselie fijn. Verdeel de soep over kommen of borden, lepel in elk bord een scheut van de resterende room bestrooi de soep met de gehakte peterselie.

Ook lekker met blokjes hardgekookt ei, garnalen of croutons als garnering. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden