Recept: Salade met kabeljauw in Serrano

Hoofdgerecht, 4 personen

De eieren worden in dit geval zacht gekookt, maar kunnen ook gepocheerd worden. Gepocheerde eieren kunnen een poosje in warm water worden warm gehouden. In plaats van gewone eieren kunnen ook kwarteleitjes worden gebruikt. Reken dan op 2 per persoon.

Ingrediënten
1 krop ijsbergsla of 4 kropjes little gem
1 kleine rode ui
4 plakken Serranoham
4 stukken kabeljauwfilet
4 eieren
4 eetlepels croutons
stukje parmezaanse of oude Goudse
4 eetlepels olijfolie
1,5 eetlepel witte Balsamico azijn
zout, peper
bieslooksprietjes

Bereidingswijze
Maak de sla schoon en verdeel in stukjes. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Wikkel de plakken Serranoham om de vis. Kook de eieren zacht. Bak de stukken kabeljauw in ca. 10-12 minuten in weinig boter of olie krokant aan de buitenkant en nét gaar van binnen. Maak een dressing van olie en azijn en breng op smaak met zout, peper en bieslook. Meng met de sla. Verdeel de sla over 4 borden en bestrooi met de croutons. Leg hierop de vis en daarop het doorgesneden zacht gekookte ei (of het gepocheerde ei) garneer eventueel nog extra met wat bieslook. Schaaf hierboven tenslotte wat kaas in flinters. Lekker met brood en wat olijfolie met peper en zout. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden