Recept: Romige slasoep met kaaskletskop

Voorgerecht, 4 personen

De soep kan ook gemaakt worden met Romanosla of met het gele hart van 2 kroppen 'botersla'.

Maak de kaaskletskoppen als volgt: verwarmde oven op ca. 200 °C voor en vorm op een bakblik met bakpapier cirkeltjes van ca. 5 cm doorsnede (op ruime afstand van elkaar) met de geraspte kaas. Bak ze in ca. 10 minuten goudbruin en krokant. De kaaskoekjes kunnen in een blik bewaard worden.

Ingrediënten
1 kleine krop ijsbergsla
1 teen knoflook
1 sjalotje
2 eetlepels olijfolie
1 pot gevogeltefond
ca. 1 dl slagroom
60 g geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze
Snijd de sla in repen. Was en droog ze. Pel en snipper de teen knoflook en het sjalotje.

Verhit de olie in een grote pan. Fruit hierin eerst de sjalotsnippers 1 minuut, voeg dan de knoflook toe en 30 seconden later de sla.

Schep de sla op laag vuur ca.1 minuut dooreen met de knoflook en sjalotsnippers en schenk dan de inhoud van de pot gevogeltefond en iets meer dan een halve pot water toe. Breng aan de kook.

Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat ca. 4 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met de room. Serveer de kaaskletskoppen bij de soep. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden