Recept: Romige broccolisoep met amandelen

Voorgerecht, 4 personen

Voor een exotisch accent kan aan de broccolisoep op het laatste moment een heel klein scheutje gembersiroop worden toegevoegd. Niet te veel, zo'n 1 tot 2 theelepels omdat de bitterzoete smaak anders gaat domineren.

Ingrediënten

1 ui
1 teen knoflook
1 flinke struik broccoli
1/2 theelepel ketoembar
1-2 eetlepels olijfolie
8 dl bouillon
1/8 l (1,25 dl) crème fraîche
30 g geschaafde amandelen

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en de teen knoflook. Maak de broccoli schoon en verdeel het struikje in roosjes.

Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de uisnippers ca. 3-4 minuten. Voeg dan de fijngehakte knoflook en broccoliroosjes toe en fruit al omscheppend 1 minuut. Bestrooi met de ketoembar.

Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de broccoli gaar koken in ca. 10 minuten.

Rooster intussen de geschaafde amandelen goudkleurig in een koekenpan. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine (in porties).

Proef en breng eventueel extra op smaak. Roer de crème fraîche door de soep. Bestrooi voor het serveren met de geschaafde amandelen.

Varianten: de soep kan ook gegarneerd worden met bijvoorbeeld kleine blokjes fetakaas en wat fijngeknipte bieslook, of extra op smaak gebracht met een scheutje sherry en dan bestrooid met croutons. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden