Recept: Ravioli met rode biet, rucola en geitenkaas

Foto Tillwe/CC Beeld
Foto Tillwe/CC

Hoofdgerecht 2 personen

Rode biet is aan een onstuitbare opmars bezig. Werd de groente een aantal jaren geleden nog gemeden op de menukaarten van restaurants, nu is de groente niet meer weg te denken; als soep, verwerkt in risotto, in plakjes in salades of zoals in dit recept in reepjes bij pasta. Maak de basilicumolie eventueel in grotere hoeveelheden en bewaar afgedekt in de koelkast. Pureer in dat geval de blaadjes in de olie met een staafmixer of in een blender.

Ingrediënten
250 g koelverse ravioli met kaas
1 kleine rode biet
2 lente-uitjes
4-5 eetlepels olijfolie
enkele takjes basilicum
30 g rucola
stukje harde geitenkaas

Bereiding
Snijd de biet in dikke plakken en vervolgens in repen zodat er dikke staafjes ontstaan. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Neem de blaadjes van de takjes basilicum en hak ze zo fijn mogelijk. Meng met de rest van de olie. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne krullen van de geitenkaas. Breng water aan de kook voor de pasta. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin op laag vuur de lente-uiringetjes 1 minuut. Voeg de reepjes rode biet toe en warm ze kort mee. Voeg zout en ravioli aan het kokende water toe en kook de pasta beetgaar. Giet de pasta af en verdeel over 2 diepe borden. Schep hierop de repen rode biet met lente-ui en verdeel hierover de rucola .

Strooi de geitenkaaskrullen over de borden en druppel de basilcumolie er omheen. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Bron foto: tillwe

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden