Recept: Penne uit Palermo

Hoofdgerecht, 4 personen

Deze vegetarische pastaschotel uit Palermo kan ook gemaakt worden met bijvoorbeeld macaroni of orecchetti (oortjespasta). Ricotta (betekent opgekookt of 2 maal gekookt) is een zachte Italiaanse romige kaas gemaakt van wei. Het is in potjes in het koelvak te kopen in hoeveelheden variërend per merk van 200-250 g.

Ingrediënten
1 aubergine
2 courgettes
1 gele paprika
2 tenen knoflook
olijfolie
zout, peper
1 blikje tomatenblokjes (400g )
enkele takjes basilicum
400 g penne
100-250 g ricotta

Bereidingswijze
Snijd de aubergines en de beide courgettes in blokjes. Halveer de paprika. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Pel en snipper de knoflook. Verhit een flinke scheut olijfolie en fruit hierin al omscheppend de blokjes aubergine. Draai het vuur lager en bak ze onder zo nu en dan roeren ca. 6-8 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de pan, voeg eventueel wat extra olie toe en fruit de knoflook ca. 30 seconden. Voeg dan de blokjes tomaat met vocht toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat een minuut of 5-6 zachtjes pruttelen. Breng water aan de kook voor de pasta en kook de penne beetgaar. Voeg de blokjes aubergine aan de saus toe. Breng op smaak met zout en peper. Scheur de blaadjes basilicum in stukken. Giet de pasta af en verdeel over 4 diepe borden. Verdeel hierover de saus en tenslotte de ricotta en basilicum. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden