Recept: Penne peperonata

Hoofdgerecht, 4 personen

Deze kleurrijke pasta dankt zijn naam aan de paprika's die er in gebruikt worden, niet de peper zoals nog wel eens gedacht wordt. Serveer de pasta als licht hoofdgerecht zó of serveer er bijvoorbeeld gebakken of gegrilde tonijn of gebakken kipfilet bij.

Ingrediënten

1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
1 oranje paprika
flinke scheut olijfolie
1 grote witte ui
400 g penne
zout, versgemalen peper
2 teentjes knoflook
1 bos platte peterselie
1 eetlepel Balsamico azijn
75 g geraspte Parmesan

Bereidingswijze
Was en droog de paprika's, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes of in wybertjes. Verhit een scheut olijfolie op niet te hoog vuur in een ruime hapjespan en voeg hier de blokje paprika aan toe, schep de blokjes om, bestrooi met zout en peper en leg dan een deksel op de pan en laat de blokjes op laag uur ruim 10 minuten zachtjes stoven. Schep zo nu en dan om.

Pel en snipper de ui. Voeg wat extra olie aan de pan met paprika toe en voeg dan de uisnippers toe. Laat op laag vuur alles samen zachtjes gaar worden, maar vooral niet kleuren. Reken op een kleine 20 minuten.

Breng water aan de kook voor de pasta. Voeg zout toe en kook de penne al dente. Pel de knoflook en hak fijn. Neem de blaadjes peterselie van de takjes en hak de blaadjes grof.

Voeg knoflook en peterselie bij de paprika in de pan en laat alles nog enkele minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout, peper en azijn.

Giet de pasta af, maar laat niet uitlekken. Voeg de pasta met aanhangend water aan het paprikamengsel in de pan toe en meng. Proef en meng de helft van de kaas hierdoor. Verdeel over kommen of borden en bestrooi met de rest van de kaas. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden