Recept: Paprika-kikkererwtendip

Dip, 4-6 personen

Onlangs vroeg een lezeres of ik nog tips had voor de resterende paprika's in een aangebroken pot geroosterde paprika's. Deze paprikastukken kunnen in reepjes of in blokjes natuurlijk altijd worden toegevoegd aan een stoofschotel of een salade, maar ook worden gepureerd in bijvoorbeeld een tomatensoep of -saus of als puree met een scheutje room en droge vermouth en in miniglaasjes als 'amuse' worden opgediend. Deze dip uit t Midden Oosten is erg lekker met geroosterde stukje pita of Turks brood.

Ingrediënten
Ca. 1/2 pot geroosterde paprika's
1 grote teen knoflook
1 blik kikkererwten
1 eetlepel citroensap
chilipoeder
ketoembar
3 eetlepels olijfolie

Bereiding
Laat de paprika's uitlekken en verwijder het zwart geblakerde velletje. Pel en snipper de knoflook. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe de kikkererwten met de knoflook in de mengkom van een foodprocessor en meng kort. Voeg de stukken paprika toe met het citroensap en chilipoeder en ketoembar naar smaak. Laat de motor van de foodprocessor draaien en schenk de olie in een dun straaltje hierbij. Pureer tot een gladde dip. Voeg eventueel voor wat extra 'pit' een of twee druppels tabasco toe en serveer met warme toast, brood o.i.d. Ook lekker bij de bbq naast bijvoorbeeld geroosterde lamskoteletten. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden