Recept: Orecchietti met rucola

Hoofdgerecht, 2 personen

Rucola wordt meestal als salade gegeten , of soms op pizza's etc. maar de groente die in Mediterrane landen als sinds de Middeleeuwen wordt gekweekt, kan ook kort gebakken of gestoofd worden gegeten. De smaak verandert dan van nootachtig naar enigszins bitter.

Overigens bevat rucola naast vitamine C ook veel nitraat. Niet al te vaak in grote hoeveelheden van eten dus.

Ingrediënten

150 - 200 g orecchiette (oortjespasta)
zout
1 teen knoflook
1 klein rood pepertje
scheutje olijfolie
100 g rucola
stukje overjarige Goudse of Parmezaanse kaas
versgemalen peper

Bereidingswijze
Kook de pasta in licht gezouten water beetgaar. Pel en snipper de knoflook. Snijd de steelaanzet van het pepertje, wrijf het pepertje tussen beide handen zodat de zaadjes uit het pepertje vallen en snijd het pepertje in ringetjes.

Was de rucola en laat uitlekken. Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin knoflook en peperringetjes 30 seconden aan. Voeg de rucola in porties toe en roerbak tot de groente enigszins slinkt en zacht wordt.

Giet de orecchiette af, maar laat niet helemaal uitlekken voeg de pasta bij de rucola in de pan en meng dooreen.

Schaaf de Goudse of Parmezaanse kaas in dunne schilfers.

Verdeel de pasta over 2 kommen of diepe borden en bestrooi met de schilfers kaas en versgemalen peper. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden