Recept: Mosselen in kerrie-kokossaus

Hoofdgerecht, 4 personen

De hoeveelheid kerrie kan variëren afhankelijk van de eigen smaak, maar ook afhankelijk van de soort of kwaliteit van de kerrie. Omdat kerrie een samengestelde specerij is verschilt de kleur en pittigheid nogal eens. Zo bevat kerrie in elk geval koenjit (geelwortel of kurkuma), djahé (gember), ketoembar (korianderzaad) djinten (komijn), peper, kruidnagel en kardemon, maar soms ook kaneel, fenegriek, nootmuskaat, mosterd- en maanzaad.

Ingrediënten
2 kg mosselen
1 dunne prei
1 rode peper
scheutje zonnebloemolie
zout, peper
1 volle eetlepel kerriepoeder
4 dl kokosmelk
enkele takjes peterselie of koriander

Bereidingswijze
Spoel de mosselen onder de stromende kraan af en gooi al te zware exemplaren of mosselen die zich niet sluiten na een tikje tegen het aanrecht, weg.

Snijd de prei in ringen. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes met de punt van een mes. Snijd de peper in dunne ringen.

Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de preiringen en peperreepjes ca. 2-3 minuten aan. Kruid met zout, peper en kerrie en laat 1 minuut fruiten.

Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe, leg een deksel op de pan en laat de mosselen koken tot alle exemplaren zich geopend hebben. Schud de pan tussentijds meerdere keren om.

Hak de peterselie of koriander grof. Serveer de mosselen in diepe borden en bestrooi met de gehakte kruiden. Lekker met Naan brood. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden