Recept: Lasagne Bolognese met spinazie

Hoofdgerecht, 4 personen

Deze lasagne met Bolognese en spinazie is iets lichter dan de klassieke lasagne met bechamelsaus. In plaats van de saus wordt ricotta gebruikt wat aanzienlijk in calorieën scheelt.

Ingrediënten
1 ui
1 teen knoflook
1 worteltje
500 g rundergehakt
1 blik tomaten op sap
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
1 pak verse lasagne plakken
Ca. 250 g diepvries bladspinazie
1 ei
250 g ricotta
1 bol mozzarella
50 g geraspte Parmesan
Verse basilicumblaadjes

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en knoflook. Schrap het worteltje en snijd het in dunne plakjes. Bak het gehakt in een pan met dikke bodem rul. Voeg ui, plakjes wortel en knoflook toe en fruit enkele minuten mee.

Voeg de tomaten uit blik en tomatenpuree hierbij. Kruid met zout, peper en gedroogde Italiaanse kruiden en laat op laag vuur ca. 15 minuten pruttelen.

Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.

Meng het ei met de ricotta. Laat de diepvriesspinazie ontdooien en druk het vocht uit de groente. Vet een grote ovenschaal licht in met olie en schep hierop ca. 2 eetlepels saus.

Strijk de saus uit en leg hierop een laag lasagne. Verdeel hierover een derde van de saus. Daarop weer lasagne en een derde van de saus. Leg hierop opnieuw een laag lasagne.

Verdeel de uitgeknepen spinazie hierover en daarover de ricotta met ei. Dek af met lasagne en de rest van de Bolognesesaus.

Snijd de mozzarella in plakken en schik ze op de saus. Bestrooi met de geraspte kaas en dek losjes af met aluminiumfolie.

Schuif de schaal in de oven en bak ca. 20 minuten. Neem het folie van de schaal en laat de bovenkant kleuren in 5-10. Garneer met verse basilicumblaadjes.(JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden