Recept: Kip uit de römertopf

Hoofdgerecht, 4 personen

Dze week elke dag een topper uit de afgelopen 60 jaar. Vandaag de jaren 70 de tijd van de römertopf, de houten borden, steakmessen en bistro-eten.

Ingrediënten
1 flinke braadkip
zout, peper
150 g spekblokjes
250 g champignons
3 eetlepels kleine zilveruitjes
2,5 dl witte wijn
2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze
Spoel de römertopf om met water. Kruid de kip met zout en peper. Bak de spekblokjes in een koekenpan zachtjes uit.

Maak intussen de champignons schoon en snijd ze in vieren. Spoel de zilveruitjes onder de stromende kraan af en dep ze droog.

Neem de spekblokjes uit de pan en fruit de champignons in het spekvet. Leg de kip in de römertopf. Verdeel de spekblokjes, zilveruitjes en gebakken champignons er omheen.

Schenk de witte wijn in de schaal en bestrooi met de gehakte peterselie. Leg het deksel op de onderste schaal en zet de römertopf in de oven. Schakel de oven in op ca. 180-200 °C.

Laat de kip gaar worden in ca. 1 uur en 20 minuten. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden