Recept: Kip met venkel

Foto *cedro* Beeld
Foto *cedro*

Hoofdgerecht, 4 personen

De smaak van venkel combineert goed met de neutrale smaak van kip. Droge vermouth haalt de aroma's van venkel omhoog. Bewaar t groen van de venkelknollen altijd om op t laatste moment over een gerecht te strooien.
De smaak van kleine knollen is over het algemeen iets meer uitgesproken dan die van grote knollen.

Ingrediënten
2 kleine venkelknollen
1 ui
4 kipfilets
olijfolie
1 takje rozemarijn
1,5 dl droge vermouth (Noilly Prat)
1,5 dl kippenbouillon
zout, peper

Bereiding
Maak de venkel schoon en snijd deze in dunne plakken. Pel en snipper de ui. Kruid de kipfilets met zout en peper en bak de kip rondom bruin in olijfolie. Neem de kip uit de pan en fruit de uisnippers enkele minuten en voeg dan de plakken venkel toe. Laat ze niet kleuren. Voeg na 5 minuten de Noilly Prat en bouillon toe en laat samen met het takje rozemarijn tot 2/3 inkoken. Voeg dan de stukken kipfilet opnieuw toe en laat alles met een deksel schuin op de pan zo'n 20 minuten zachtjes sudderen. Bestrooi eventueel met de achtergehouden venkelblaadjes en maak eventueel af met wat room. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Bron foto: *cedro*

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden