Recept: Kip met cashewnoten

Hoofdgerecht, 4 personen

Een eenvoudig gerecht met pure smaken. Gebruik bij voorkeur ongezouten cashewnoten. De kip wordt eerst 4 minuten 'gekookt' en dan pas in de wok samen met de noten 'gebakken'. Een speciale techniek van de befaamde chef Ken Hom die de kip een extra zachte smaak geeft.

Ingrediënten
4 kipfilets
1 eiwit (groot ei)
1 theelepel zout
2 theelepels sesamolie
3 theelepels maïzena
1 lente-uitje
scheutje olie
75 g cashewnoten
1 1/2 eetlepel sojasaus
1 1/2 eetlepel sherry

Bereidingswijze
Snijd de kip in dobbelsteentjes. Roer het eiwit los in een kom met het zout, de sesamolie en de maïzena. Voeg de blokjes kip toe en meng goed dooreen.

Dek de kom af en zet de kip een klein half uurtje koel.

Breng een pan water aan de kook, voeg de blokjes kip toe en kook ze 4 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de pan.

Snijd het lente-uitje in schuine reepjes. Voeg een scheutje olie aan een wok toe en roerbak hierin de noten ca. 1 minuut. Schenk dan de soja en de sherry in de pan, voeg de kip weer toe en roerbak alles samen ongeveer 2 minuten.

Bestrooi met de reepjes lente-ui en serveer. Lekker met noedels, rijst of nasi koening. (JANNY VAN DER HEIJDEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden